Multe cluburi îşi vor deschide şi ele porţile mai devreme. Unul dintre cluburile cu pretenţii are şi heliport. La polul opus, Vama Veche îşi aşteaptă şi ea oaspeţii la terasele de pe malul mării.

Festivalul ”Sunwaves” atrage anual mii de tineri din toată lumea. Acum, se lucrează de zor la corturile în care vor avea loc petrecerile. Doar în nordul staţiunii Mamaia, 20 de mii de turişti – aproape jumătate străini – au făcut rezervări pentru vacanţa de 1 Mai.

Decebal Făgădau, primarul muncipiului Constanţa:  “Staţiunea Mamaia este curată, sigură, pregătită şi are un program de evenimente cu care aşteaptă toţi românii şi nu doar românii.

Şi în Vama Veche se munceşte neîncetat pentru ca totul să fie perfect când ajung vizitatorii.

Litoralul românesc a devenit o adevărată atracţie pentru turişti din toată lumea, aşa că investitorii au construit locuri de cazare, cluburi şi terase, dar acum se confruntă cu o mare criză de personal.

Phoenicia Royal 2018

Phoenicia Royal 2018

Criză uriașă de angajați pe litoral. Patronii oferă salarii și de 3.000 de euro

Mohaman Murad, președintele FPTR: “Cred că este cea mai mare criză din ultimii 28 de ani. Eu mă uit la ce a făcut Germania sau Italia, Spania şi nu cred că noi avem alt mod de a gândi. Aşa cum pleacă românii afară pe 1.000 de euro, aşa să găsim şi noi alte persoane care să vină la noi pe 500 de dolari.

5.000 de locuri de muncă, la hoteluri şi baruri, sunt disponibile acum la malul mării. O cameristă primeşte cel puţin 2.400 de lei în mână, iar un bucătar şef – 3.000 de euro.

Citește mai mult la : https://stirileprotv.ro/stiri/travel/criza-uriasa-de-angajati-pe-litoral-patronii-ofera-salarii-si-de-3-000-de-euro.html