De ce Iubim Romania + Cele mai frumoase obiective turistice din Romania

De ce Iubim Romania + Cele mai frumoase obiective turistice din Romania: vrei să vizitezi întreaga lume, să umbli din loc în loc pe mapamond, dar încă nu ai văzut ce minunății se întind la picioarele tale si care sunt unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din Romania dar si cum au contribuit romanii la descoperirea unor lucruri care au schimbat complet cursul omenirii?

Avem o țară frumoasă care merită descoperită. Avem multe locuri interesante, unele uitate de vreme, altele numai de unii știute. România este o ţară a contrastelor, plină de surprize, tradiţii şi nenumărate locuri de vizitat, care-ţi tăie răsuflarea şi lasă impresii de neuitat în mintea celor care o vizitează.

Locuri unice in Romania - Rosia Montana

Taul Mare, Rosia Montana. Foto credit Alexandra Dadu

Poate că România nu este la fel de cunoscută ca alte ţări europene, dar asta nu înseamnă că este o parte nesemnificativă a lumii. Este o ţară bogată din punct de vedere cultural şi deţine o semnificaţie istorică de care mulţi oameni nu sunt conştienţi.

Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri care fac din România o ţară a contrastelor:

 

România are unul dintre cele mai vesele cimitire de pe pământ.

Locuri de vizitat in Romania - Sapanta

Cimitirul Vesel de la Sapanta

Ascuns într-un sat mic din Maramureş, în apropiere de graniţa cu Ucraina, Cimitirul Vesel din Săpânţa nu este doar un unic sit de înmormântare, ci şi un muzeu în aer liber şi o atracţie turistică de sine stătătoare. Proiectat în 1940 de către un sculptor local, Stan Pătraș Ion, Cimitirul iese în evidenţă prin crucile sale vopsite în culori strălucitoare, sculptate în lemn de stejar şi pictate cu scene din viaţa persoanei decedate, care-şi face veacul în acel loc de veci.

Inventatorii romani au schimbat lumea.

România a dat naştere unor oameni de ştiinţă şi ingineri extraordinari, dintre care majoritatea au schimbat lumea. Nicolae Constantin Păulescu – descoperitorul insulinei, Eugen Pavel – inventatorul Hyper CD-ROM, Aurel Persu – primul inginer auto şi designer care a construit o maşină cu rotile din interiorul liniei aerodinamica ITS; Petrache Poenaru – Inventatorul stiloului; Emil Racoviţa – fondatorul biospeologiei (studiul organismelor vii din peşteri); Anastase Dragomir – inventatorul scaunului paraşutat, versiunea incipientă a scaunului de ejecţie de astăzi. În plus, inginerii romani au contribuit la istoria zborurilor de succes. Henri Coandă, Aurel Vlaicu şi Traian Vuia – toţi au fost pionieri în domeniul aviaţiei şi al aerodinamicii.

Inventatori romani - Nicolae Paulescu

Nicolae Paulescu – a contribuit la descoperirea hormonului antidiabetic eliberat de pancreas, numit mai târziu insulină

Romană este singura limbă romanică din Europa de Est.

Cei mai mulţi oameni cred că limba romană este foarte asemănătoare cu cea vorbită în Rusia sau alte ţări slave, dar, în realitate, romană este o limbă romanică în strânsă legătură cu italiană, franceza, spaniolă, catalana şi portugheză.

România are 7 obiective recunoscute UNESCO.

Acestea includ: Bisericile din Moldova; Cetatea dacică din Munţii Orăştie; Centrul istoric din Sighişoara; Mănăstirea Horezu; satele cu biserici fortificate din Transilvania; Bisericile de lemn din Maramureş şi Delta Dunării.

Manastirile de lem din Moldova

Manastirea Moldovita – Romania

România deţine cele mai mari resurse de aur şi argint din Europa

România deţine valoroase resurse naturale, ce se ascund în bogata reţea hidrografică. O mare parte din aceste metale preţioase, se găsesc în apele ce izvorăsc din Munţii Apuseni şi Carpaţii Meridionali. Aceste metale au fost extrase din apele noastre încă din antichitate, prin metode rudimentare, precum saitrocul.

România are cea mai mare clădire administrativă din lume

Construit de fostul dictator român Nicolae Ceauşescu, Palatul Parlamentului din Bucureşti, cunoscut, de asemenea că şi Casa Poporului – este cea mai mare, mai grea şi cea mai scumpă clădire a administraţiei civile de pe planetă.

A doua cea mai mare cladire din lume

Casa Poporului – Bucuresti – Romania

România are cea mai bine conservată Delta din Europa

Cel mai tânăr pământ din România, dispune de mai bine de 23 de ecosisteme naturale, oferind o floră şi o faună de o varietate uimitoare.

Locuri unice in lume, Delta Dunarii - Romania

Delta Dunarii – Romania

Statuia lui Decebal de la Cazanele Dunării este cea mai mare sculptură în piatră din Europa

Undeva de-a lungul Dunării, în apropiere de micul oraş Orşova, din sud-vestul României se afla o sculptură într-o piatră, cu înălţimea de 55 de metri, reprezentându-l pe Decebal, ultimul rege al Daciei. Monumentul este cea mai mare sculptură în piatră din Europa şi se poate ajunge la ea doar cu barca.

Primul oraş cu străzile iluminate din Europa continentala

Timişoara, una dintre cele mai frumoase şi vibrante metropole ale României, a fost primul oraş iluminat cu felinare electrice stradale din Europa Continentala, în 1884. Conform standardelor internaţionale, a fost al doilea după New York.

Primul oras iluminat stradal, Timisoara - Romania

Timisoara, primul oras iluminat din Europa

Primul castel din Europa iluminat de curent electric

Castelul Peleş a fost primul castel european iluminat în întregime de curent electric. Energia electrică a fost produsă de propriul sistem de încălzire centrală al castelului. Construit în 1888, Castelul Peleş este încă funcţional şi este vizitat în tot timpul anului de milioane de turişti romani şi străini.

Castelul Peles, Romania

Primul oras iluminat din Europa – Catelul Peles, Sinaia, Romania

Litoralul românesc al Marii Negre

Cu o lungime totală de 245 km, se întinde din nord, de la graniţa cu Ucraina până la graniţa cu Bulgaria. Litoralul este cu certitudine una din cele mai spectaculoase regiuni ale României. Peisaje uimitoare, obiective şi atracţii turistice, posibilităţi de agreement şi distracţie, o capacitate de cazare multiplă (peste 250.000 de locuri de cazare) – acestea sunt sunt doar o parte din ingredientele ce fac că vacanţa turiştilor veniţi atât din ţară, cât şi din străinătate să fie una reuşită.

Transfagarasanul

Obiective turistice - Transfagarasan, Romania

Unul dintre cele mai frumoase trasee din lume – Transfagarasan, Romania

Este considerată a fi cea mai spectaculoasă sosea din lume. Nu o spunem noi, ci britanicii de la Top Gear. Construit la începutul anilor ’70, pentru uz militar şi finalizat pe 20 septembrie 1974, Transfăgărăşeanul leagă Transilvania de Muntenia, fiind la o înălţime de 2034 m.

Noi vă invităm să călătoriţi şi să o descoperiţi, fiindcă aveţi ce să iubiţi.