Dulcele cu gust de Orient – Prajituri la malul Marii Negre

Nu poţi iubi Orientul dacă nu iubeşti şi dulciurile pregătite într-un mod unic, cu mirodeniile ce se găsesc numai în acea parte a lumii! Baclavale siropoase ce abundă în bucăţi de fistic şi caju, fursecuri cu smochine sau traditionalele rulouri cu cremă de lapte , aromate cu esenţă de flori, cu siguranţă nu le puteţi încerca oriunde, decât fie într-un restaurant cu specific , fie pregătite de un libanez iscusit.

De câte ori ai dat fuga la supermarket cu speranţa de a găsi minunatele baclavale ce ţi se topesc în gură de aromate? Hmmm, dar sigur ai realizat rapid nu au gustul celor făcute pe tărâmuri arăbeşti sau măcar turceşti! Categoric!

Trebuie să ştim că acest lucru nu se întamplă neapărat din rea voinţă din partea producătorilor sau a celor ce le comercializează, ci a ingredientelor şi esenţelor care ce nu pot avea acelaşi gust original precum în Liban, de exemplu. Noi, ca şi concept suntem îndragostiţi iremediabil de misterioasa lume orientala. În bucatariile lantului nostru hotelier se regasesc preparate autentice arabesti, de la cele mai sofisticate pana la cele mai simple si gustoase, insa cu siguranta preferatele gurmanzilor raman dulciurile. Suculente sau coapte bine, cu fistic sau caju importat direct din Liban, prajiturile pe care le puteti gusta in restaurantele din cadrul Phoenicia, nu au egal!

Pentru că ne dorim ca oaspeţii nostri de pe litoral să se bucure de aceste dulciuri arăbeşti proaspete, le pregătim chiar în propriul laborator de prajituri.Cofetarul nostru vine tocmai din acea parte a lumii şi ne mărturiseşte că fiecare dulce în plus făcut de mâinile lui, servit cu poftă de turişti îl duce mai aproape de ţara lui îndepărtată, măcar cu gândul. De altfel, acesta susţine că are o reţetă secretă pe care o urmează fără abatere de ani de zile. Îl credem pe cuvânt! Măiestria cu care pregăteşte baclavalele cu nucă şi fistic poate fi apreciată odată cu prima înghiţitură!

V-am convins? Vă promitem o nouă vară dulce!